Édesvízi tenyésztett gyöngy

Az igazgyöngyöt az ókortól használják ékkőként. Szent koronánkba 24 borsónyi és 204 kis gyöngyöt foglaltak. A kínaiak egy évezrede apró Buddha-szobrocskákat erőltettek a kagylókba, hogy azok védekezésképpen gyöngyházzal vonják be őket.
Bizonyos puhatestűek köpenyének nyálkahártyája meszes anyagot választ ki, hogy betokozza a héjába bejutott parazitákat és szervetlen törmelékeket. Igazgyöngyöt termelnek bizonyos tengeri csigafajok is, de a legtöbbet tengeri kagylókból nyerték és nyerik ki.

A 19/20. század fordulóján a gazdasági fellendülés okozta gazdagodás rendkívül megnövelte a gyöngy iránti keresletet, és ezzel a gyöngy árát is. Egyre többen foglalkoztak az iparszerű tenyésztés módszerének kidolgozásával. A ma forgalmazott gyöngyök mintegy 95%-a tenyésztett gyöngy, ami emberi beavatkozás következménye.

Méretük a pár milliméterestől a mogyorónyiig megtalálható. Alakjuk többnyire közel szabályos gömb, előfordulnak csepp-, körte-, illetve hordó formájúak is. A különösen szabálytalan alakok neve: barokk gyöngy. Színük fehértől a feketéig a színek széles színskáláján ragyognak. Minél ritkábban fordul elő egy árnyalat, annál értékesebb.

Gyógyhatásai: (nem helyettesítheti, csak kiegészítheti az esetleges orvosi kezeléseket)
vérzési panaszokra, mellékvesékre, sebek gyógyulására

Lelki hatásai:
akaraterőre, lelki egyensúlyra, stresszoldásra

Szerkezete: rombos
Szín: szinte a fehértől feketéig.
Keménység: 3
Törés: egyenetlen, különböző
Csillagjegy: mérleg, bak
Csakra: korona csakra
Elem: víz, levegő

Gyöngy termékek

1–24 termék, összesen 49 db

error: Content is protected !!